St-Feuillien
Saison
Grand Cru
Car d'OR
Grisette
Leon

DOWNLOAD


De Grand Cru van de brouwerij St-Feuillien is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma's. Het bier onderscheidt zich in het bijzonder door de afwezigheid van kruiden.
Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma's vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid. De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

Alcoholgehalte: 9,5 %
Verkrijgbaar in flessen van 33 cl.


De St-Feuillien Grand Cru heeft Gold Award gewonnen op European Beer Star 2011 in de categorie Belgian Style Strong Ale.
St-Feuillien Grand Cru
werd uitgeroepen tot Europe's Best Belgian Style Strong Pale Beer op World Beer Awards 2012 in London.
In 2012, heeft St-Feuillien Grand Cru ook de bronze medaille gewonnen op de Australian Beer Awards in in de categorie Belgian and French style Ales.
De St-Feuillien Grand Cru heeft de prix d’excellence gekregen op Best Belgian Beers of Wallonia.
Naar aanleiding van de 4e editie van de Brussels Beer Challenge, in november 2015, werd aan de brouwerij een eerste zilveren medaille toegekend voor de St-Feuillien Grand Cru. Het betrof de zilveren medaille in de categorie "Pale & Amber Ale: Strong Blonde/Golden Ale".
imageimageaustralien beer award

BROUWERIJ ST-FEUILLIEN NV
Rue d'Houdeng 20 - 7070 LE ROEULX - BELGIË
tel. 064/31.18.18 - Fax 064/31.18.19 - info@st-feuillien.com